napkorong

Vendégházunk

A Napkorong a falu szívében, csendes, gondozott környezetben helyezkedik el. Ha csak lábat lógatnál a pompás udvarban, ha szalonnát sütögetnél a családdal, estleg túrázni, biciklizni volna kedved, csillagos ég alatt filmet, meccset nézni, hideg napokon szaunázni, felfedeznéd a Mecsek kincseit, ezt itt mind megteheted.

Parkolás: A ház elötti tágas területen platánfák árnyékában

Kert-udvar: Gyönyörű, virágos-fás-bokros udvaron a fedett féltető kiváló lehetőséget nyújt hűsölésre, pihenésre, étkezésre. A tűzrakóhelyen bográcsozás, grillezés, nagyszerű élményt nyújthat.

Férőhelyek: 70 m2-es lakótérben egy franciaágyas szoba, és egy nappali 2 db egyszemélyes különálló ággyal, amely pótágyazható.

Konyha felszereltsége: Indukciós főzőlap, mikro, vizforraló, kenyérpirító, kávéfőző, kombinált hűtőszekrény, főzéshez és étkezéshez szükszéges eszközök.

Fürdőszoba: Zuhanytálca,WC, törölköző, hajszárító.

Egyéb szolgáltatások:

  • Igény esetén reggelit biztosítunk.
  • Síkképernyős TV, Wifi,
  • Ingyenes kerékpár használat,
  • Infraszauna használat térítés ellenében,
  • Mosás, vasalás biztosított,
  • Napozóágyak, plédek,
  • Tüzifa, faszén, gázpalack térítés ellenében,
  • Projektor kérésre igénybe vehető.

Feked

Feked a „Sváb Hollókőként” is emlegetett baranyai aprófalu a Karasica-patak völgyében hosszanti irányban nyúlik el. A falu utcáján sétálva a parasztházak homlokzatai, tornácai, különösen magas és keskeny bejárati ajtói színes üvegekkel olyan egyedi képet kölcsönöznek a településnek, ami másutt csak elvétve lelhető fel.


A település lakói gondosan ápolják és felújítják az egyedi építészeti örökséget. Ennek köszönhetően sorra újulnak meg a porták, és a közösségi terek is. A klasszikus látnivalók, mint az 1765-ben épített barokk stílusú római katolikus templom, vagy a svábság falusi életformáját bemutató tájház mellett, sok-sok látnivaló van a településen. A falu központi részén található emlékparkban alakították ki a német nemzetiségi tanösvényt. A „Stációk és meditációk” túraútvonalon a faluhoz szorosan kötődő szobrászművészek alkotásai láthatók. A település bejáratánál áll az első, emberi kezet ábrázoló faszobor, mely felhívja az ide érkező vendégek figyelmét, hogy érdemes e kis településre betérni, és ott akár hosszabb időt eltölteni. A számos látnivaló mellett élénk a falu kulturális élete is. A Szentháromság napi búcsúhoz kapcsolódóan rendezik a Stifolder fesztivált. Az ezreket vonzó esemény főszereplője a sváb füstölt paprikás szalámi, de sok kulturális rendezvény, kiállítás, utcabál is kísérője a fesztiválnak.


Az itt élők közös összefogásának számtalan lenyomata található a településen, és környékén, melynek felsorolása helyett szeretettel invitáljuk személyes megtapasztalásra az érdeklődőket.